Ihoterapiakeskus Salon Laser

Hoidot

Infrapunasauna lämpöterapiaan:

Vaikutukset

Infrapunasäteily

Infrapunasäteily tehoaa moniin ongelmiin. IP-hoidon myönteinen vaikutus perustuu yksinkertaiseen asiaan. Infrapunasäteily kiihdyttää verenkiertoa. Näin IP-hoidot vaikuttavat ihon ongelmiin, lievittävät epämääräisiä kolotuksia, aktivoivat kehon omaa vastustuskykyä ja lievittävät stressiä sen kaikissa ilmenemismuodoissa.

Vaikutus verenkiertoon

Infrapunasäteily vaikuttaa syvälle kehoon jolloin sen lämpövaikutus tuntuu lihaskudoksissa. Lämmön nousu kiihdyttää sydämen sykettä ja puolestaan vaikuttaa suotuisasti koko verenkierrossa. Infrapunahoidot korvaavat osaltaan liikuntaa ja ovat siksi erityisen hyödyllisiä ihmisille, jotka eivät voi syystä tai toisesta harjoittaa liikuntaa niin, että sydän saavuttaisi tehokkaan ja kuntouttavan syketason.

Kivunlievitys

Useimmat säryt johtuvat siitä että lihaksiin kertyy kuona-aineita. Infrapunasäteet tehostavat veren kiertoa ja näin kuona-aineet poistuvat tehokkaasti. Ilmiö on aivan sama kuin fysikaalisissa lämpöhoidoissa, nyt vain asia hoituu istumalla infrapunasaunassa. Koska myös kapillaarinen (hiussuonisto) verenkierto tehostuu, auttavat infrapunasäteet myös iho-ongelmiin kuten akneen ja ihon kuivettumiseen. Noussut sydämen syke lisää myös endorfiinin eritystä, ja tämä auttaa rentoutumaan, asia joka on stressin lievittämisen A ja O.

Lämpövaikutus

Infrapunasäteily vaikuttaa kehossa 4-5 cm syvyyteen. Infrapunasaunassa ei ole varsinaisesti kuumaa ja koska siinä ei ole vesihöyryä, on se ihanteellinen ratkaisu ihmisille jotka eivät pidä perinteisestä saunasta. Infrapunasaunassa hikoilu on moninkertainen tavalliseen saunaan verrattuna. Infrapunasäde nostaa kehon lämpötilan n. 38,5 asteeseen. Tässä lämpötilassa monet bakteerit kuolevat ja samalla aktivoituvat kehon omat vastustusmekanismit. Lämpöhoidosta saa parhaimman tehon irti kuuriluonteisesti. Saunassa käydään ainakin kuukauden verran 3 kertaa viikossa.